Presserummet
Del
Presserummet
Håndboldherrene

Herretrupper udtaget til EM-kval og udviklingslandskampe

Den første uge af november byder på landskampe for både A-landsholdet og udviklingstruppen, og sammenlagt er 37 spillere indkaldt til samling.

Uge 44 byder på masser af herrelandsholdshåndbold. På ungdomssiden spiller U19-drengene kampe i Holland, og U21-drengene spiller turnering i Skanderborg, mens der på seniorsiden venter en turnering i Polen for udviklingslandsholdet og EM-kvalifikationskampe for A-landsholdet.

A-landsholdet samles første gang efter OL-guldet, når de den 1. november møder ind i Hvidovre til en lille uges træning og to EM-kvalkampe mod hhv. Holland hjemme og Letland ude.

”Kvalifikationskampe er altid meget vigtige kampe, og vi går fokuseret på banen for at vinde begge kampe,” siger landstræner Gudmundur Gudmundsson, der i forhold til OL-truppen må undvære en skadet Casper U. Mortensen samt Mads Christiansen, der har meldt fra.

”Vi har gennem det sidste stykke tid arbejdet med forskellige alternativer på højre back, og det fortsætter vi med. Og så har vi igen en udviklingsspiller med i truppen, denne gang GOG’s højreback Niclas Kirkeløkke, som er med for at lære.”

Udviklingstruppen ser frem til samling
Trænerteamet omkring A-landsholdet har udpeget udviklingstruppen, der rejser til Polen under kyndig ledelse af U19-assistenttræner Stefan Madsen. Talentchef Claus Hansen fortæller om truppen:

”Vi opprioriterer generelt arbejdet med udviklingslandsholdet, fordi vi har oplevet, at gabet mellem ungdomslandshold og A-landshold er for stort, og det er vigtigt i denne periode at holde øje med spillerne og fortsat engagere dem i landsholdssammenhæng,” siger Claus Hansen, der tilføjer, at truppen også er suppleret af rutinerede kræfter, der er tæt på A-landsholdet.

”Vi har allerede planlagt test i januar for at følge udviklingsspillernes fysiske udvikling og fortsætte og udvikle den testkultur, de har været vant til fra ungdomsårene, og så samler vi en udviklingstrup igen i juni, hvor vi forhåbentlig også kommer i kamp,” fortæller talentchefen og vender kort blikket mod de tre modstandere i den kommende turnering.

”Polen kender vi efterhånden rigtigt godt, for dem har vi ofte mødt med udviklingstruppen, og så møder vi A-holdene fra Estland og Færøerne. Estland er begyndt at opprioritere landsholdshåndbolden og ser spændende ud, og så glæder vi os til at møde Færøerne, som Danmark ikke har mødt siden 1980, og hvor Johan Hansen jo får et specielt gensyn med sine landsmænd.”

Vælg forbund

Luk